Kunstwerken Zwollenaar Jaap Voges te zien in Huis Assendorp

2019-02-04T16:57:54+00:004 februari, 2019|

Op vrijdag 15 februari aanstaande start in Huis Assendorp de expositie ‘Kleurrijk Zwolle’ van de veelzijdige Zwolse graficus, illustrator en tekendocent Jaap Voges. De tentoonstelling, die naast Zwolle ook andere thema’s en vrij werk kent, is vrij te bezoeken en duurt tot en met 31 maart 2019. De opening is van 16.00 uur tot 18.00 uur. Iedereen is welkom aan de Assendorperdijk in Zwolle.

Illustrator en graficus Voges noemt zijn kenmerkende stijl zelf ‘Kleurrijk Zwolle’. Zijn werk is veelzijdig en hij gebruikt diverse ondergronden, verschillende materialen en bedient zich van meerdere technieken. De afgelopen jaren was zijn werk op diverse plekken te zien voor het publiek. Zo exposeerde hij onder andere in Stadshagen (Cultuurhuis). Als graficus en illustrator werkt hij in opdracht ook aan andere thema’s en deze zal ik ook laten zien bij de expositie. Zo verbeeldde hij in opdracht van de provincie de cultuurprofielen van zes Overijsselse gemeenten.

Super blij en trots
“Wij zijn super blij en trots dat Jaap tijd vrijmaakt om nu ook bij ons te exposeren,” zegt organisator Lourens Hoenders. Voor Jaap Voges was het niet meer dan logisch dat hij inging op het verzoek: “Ik vind het een eer om hier te exposeren. Niets mooier dan wat ik het liefst doe, tekenen en illustreren, te delen met anderen.”

Voor de klas
Na zijn opleiding aan de schilderschool (voormalig Cibap) is Jaap Voges werkzaam als illustrator en graficus in de reclamebranche. Daarna doet hij 20 jaar heel iets anders. In 2012 kruipt het bloed echter waar het niet gaan kan en pakt hij zijn oude vak als illustrator en graficus weer op. Na een post-HBO opleiding waarin hij zijn pedagogische en didactische kennis en vaardigheden bijspijkert, staat de veelzijdige kunstenaar voor de klas op basis- en middelbare scholen en geeft hij workshops om jong en oud de liefde voor tekenen en schilderen bij te brengen.

Dringen geblazen
Het is dringen geblazen voor kunstenaars die willen exposeren in Huis Assendorp. De expositie van Jaap Voges is al de vierde op rij. Begin 2018 exposeerde kunstenaar en bewoner Lourens Hoenders in Huis Assendorp, in september en oktober was het de beurt aan de acht leden van de schilder- en tekenclub van Hoenders. Daarna mocht bewoonster Gea Bleijenberg haar kunst aan het grote publiek tonen.